bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Generalni štrajk Pod sloganom "Zadnji put ti kažem", zaposleni u kompaniji "Knjaz Miloš" u Arandjelovcu održali su danas, tačno u podne, poslednji jednočasovni štrajk upozorenja pred generalni štrajk, koji su zakazali za 14. april.
Bio je to peti štrajk upozorenja radnika "Knjaza", koji su pre skoro dve nedelje prvi put zahtevali od poslodavca da obustavi iskazivanje viška od 106 radnika, poveća zarade zaposlenih koji rade najjednostavnije poslove i da poštuje kolektivni ugovor.


Pošto se rukovodstvo firme oglušilo o zahteve 800 radnika (od 932 zaposlena), a nije postignut ni dogovor o minimumu procesa rada u vreme trajanja generalnog štrajka, danas su predstavnici Samostalnog sindikata "Knjaza" prijavili Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova generalni štrajk, izjavio je zamenik predsednika Štrajkačkog odbora Nikola Ivanović.

On je rekao da radnici "Knjaza" imaju podršku republičkog Samostalnog sindikata, a za sutra je zakazan i sastanak sa Draganom Zarubicom, predsednikom granskog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije.

Prema Ivanovićevim rečima, poslovodstvo arandjelovačke fabrike, koja, posle privatizacije u decembru 2004. godine posluje u okviru "Danube Foods" grupe, ima još jedan dan da razmisli hoće li dozvoliti da proizvodne linije u pogonima vode i sokova kompanije "Knjaz Miloš" prekosutra potpuno stanu.

Add comment


Security code
Refresh