Donacije

Podržite rad sajta. Svaka uplata ide za održavanje i promocije.
Hvala, Vaš Arandjelovac On-line.

Više podataka uskoro.

Opšte Informacije

Dobro došli

Sign in with Facebook
Please update your Flash Player to view content.
utorak, 07 decembar 2010 16:48
Štampa PDF
Ocena korisnika: / 14
LošeNajbolje 

hotelizvor_arandjelovac_312HMS je završio implementaciju najsavremenijih informacionih sistema u hotelu "Izvor" u Aranđelovcu. Informacionim sistemom "HotelSoft", koji je integrisan sa svim ostalim segmentima u poslovanju hotela, pokriveno je celokupno upravljanje i poslovanje hotela. Ostvarena je integracija recepcijske aplikacije sa svim ostalim prodajnim i uslužnim delovima u hotelu: multimedijalni sistem, SOS sistem, sistem pametnih soba, PDA sobarice, restoranska aplikacija, "wellness" aplikacija...

Hotel "Izvor" se prostire na 25.000m2, sa 165 soba od kojih su 80 apartmani, tri restorana, pet barova, jednom velikom kongresnom salom i dve manje, a od dodatnih sadržaja tu su i kuglana, fitnes, igraonica, internet caffe, doktor, zubar kao i "wellness".

"Wellness" centar sadrži veliki centralni bazen (main pool), dva mala dečja bazena (two kids splashing pools), hidromasažnu kadu (whirl pool), srednji bazen (middle pool), hidro-termalni bazen (hydro-thermal pool), tepidarium (topla soba), parno kupatilo (Steam room), bio saunu, rusku banju (Russian bath), "vishy room", finsku suvu saunu (Finland dry sauna), dve sobe za masažu (Two massage rooms), vesele tuševe (Happy showers).

Hotel u Aranđelovcu je jedini objekat u Srbiji sa tolikim dodatnim sadržajima, a, osim toga, na proleće se očekuje i izgradnja najvećeg aqua parka u našoj zemlji.

Ovakav projekat je i za firmu HMS predstavljao veoma veliki poslovni izazov. Zaposleni u toj firmi su uspeli da standard u svetu vezano za informacione tehnologije prenesu upravo u hotel "Izvor" i sve pomenute sadržaje integrišu u jednu celinu, zajedno sa finansijskim delom, te u svakom trenutku omogućili kompletan uvid u "bilans stanja i uspeha".

Naime, firma HMS - "Hotel Management Systems" je, osim recepcijske i restoranske aplikacije, u hotelu "Izvor" implementirala i aplikaciju za restoranske poslove i za sobarice baziranu na prenosnim PDA računarima.

- Na taj način smo ubrzali i automatizovali sve poslove koje konobari obavljaju. Sada se prijem porudžbine vrši direktno pred gostom i istog trenutka se te informacije, porudžbine, sprovode ka kuhinji, odnosno ka šanku. Sve operacije i poslove koje su sobarice do sada radile evidencija mini bara, čišćenja sobe, kontrola sobnog inventara, prijava kvarova sada se odabirom određene funkcije na PDA računaru automatski vrši prenos određene usluge na recepciji - rekao je direktor firme HMS Zoran Radivojčević.

Multimedijalni sistem, kao standard u svetu, od skoro i kod nas u zemlji, pružiće viši rejting, veću zaradu kao i kontrolu osoblja hotelu.

Dakle, sada će gost iz svoje sobe imati mogućnost da preko hotelskih servisa samostalno da aktivira određene usluge - aktivira buđenje, pregleda kompletan meni u restoranu i poruči hranu, ima kompletan uvid u svoj hotelski račun po stavkama svih usluga, iz velike baze filmova gost može sam birati koji film želi da odgleda, a omogućeno mu je i korišćenje Interneta preko lokalne hotelske mreže. Multimedijalni sistem je integrisan sa celokupnim hotelskim sistemom i menja parametre na recepciji vezane za određenog gosta za svaku promenu ove usluge.

- Celokupan projekat u hotelu "Izvor", predstavlja najveći ponos za našu firmu - rekao je direktor firme HMS Zoran Radivojčević.

hotelizvor_arandjelovac_412 hotelizvor_arandjelovac_512
hotelizvor_arandjelovac_612

Share
Poslednje ažurirano utorak, 07 decembar 2010 18:00

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

rc-avionipaintball-clubzagorac_designHigh_Diving_klub40Vasa reklama ovde
You are here:   HomeArandjelovac vestiHMS implementirao informacioni sistem "HotelSoft" u hotelu "Izvor" u Aranđelovcu