bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

U Bosutu, nadomak Aranđelovca, tročlana teroristička grupa, pripadnika vehabijskog pokreta kod kojih je nađena i veća količina oružja, uhapšena je, pa pušena na slobodu. Za hapšenje, kako kažu, nije bilo osnova

U selu Bosuta, 20 kilometara udaljenom od Aranđelovca, policija je uhapsila Tomislava i Gorana Pavlovića zbog držanja velike količine nelegalnog oružja i zbog sumnje da su pružali utočište pripadnicima radikalnog islamističkog pokreta vehabija. Pošto su oni pušteni da se brane sa slobode, meštani sela su u strahu.

Škorpion sa metkom u cevi, kratež, malokalibarska puška, vazdušna puška, veća količina dimnih kutija i municije svih kalibara – ovo je policija zaplenila u trošnoj kući u zabačenom delu sela do koge vodi samo zemljani šumski put. Tada su uhapšeni Tomislav i njegov sin Goran Pavlović, koji su odmah pošto su saslušani pušteni da se brane sa slobode.

Niko od članova porodice Pavlović nije želeo da govori pred kamerom, pa tako nije dobijen odgovor na pitanje čemu je bilo namenjeno zaplenjeno naoružanje. U policiji, s druge strane, navode, da sama priroda oružja ukazuje na to daje ono bilo namenjeno terorističkim akcijama.

Kako B92 saznaje, policija je tokom poslednjih nekoliko godina pratila kuću Pavlovića. Prilikom hapšenja u kući se nalazila i Goranova kćerka i njen suprug Ismet Cicvara, rodom iz Bosne, koji je, prema informacijama iz policije, učestvovao u građanskom ratu u Siriji. U policiji kažu da za njihovo hapšenje nije bilo osnova. Meštani Bosute su u strahu, a retki su oni koji o ovoj temi žele javno da govore.

- Smešno za nas u srcu Šumadije da nam to neko pravi ovde. Ja sam se iznenadio, i svaki građanin koji dođe on se iznenadi. Mi se zgražavamo na to sve, a bezbednost nije nam nešto baš – kaže Miodrag Novaković, žitelj Bosute.

Prema informacijama iz policije, Goran Pavlović prešao je u islam, jedno vreme je boravio u Bosni i Hercegovini, odakle je i njegova veza sa Ismetom Cicvarom. Miodrag Novaković, nekadašnji predsednik mesne zajednice, kaže da su meštani Bosute bili svesni da se u kući Pavlovića nešto dešava, ali negira da su se vehabije šetale selom.

Ovaj slučaj je po nalogu istražnog sudije Osnovnog suda u Kragujevcu predat veštaku, nakon čega će biti preduzete dalje mere.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Add comment


Security code
Refresh