bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Festival knjige, koji je u organizaciji Centra za kulturu, šesti put održan u Aranđelovcu, okupio je na centralnom gradskom trgu petnaestak najznačajnijih izdavačkih knjiga iz cele Srbije. Poklonicima pisane reči, svi naslovi, ponuđeni su po promotivnim cenama.

Na centralnom gradskom trgu u Aranđelovcu, u organizaciji Centra za kulturu, održan šesti Festival knjige.

I ove godine, pišu se knjige za riznicu ljudskog pamćenja. Deo njih na štandovima naših izdavača. Priznati pisci, novi naslovi i njihovi poštovaoci, željni da ih što pre pročitaju.

Milanko Drljača iz izdavače kuće Paidea, kaže da se knjige na festivalu, prodaju sa popustom od dvadeset odsto, a da posetioci iz Aranđelovca, najviše traže dela evropskih pisaca.

Za veliki broj Aranđelovčana, ovo je dobra prilika da dođu do svog omiljenog štiva. Oni kažu da je ponuda raznovrsna, cene pristupačne i da svako može da pronađe knjigu za sebe. Raduje ih što su u prilici da svom gradu uživaju u svojevrsnom sajmu knjige, i da ne moraju da putuju u Beograd ili Kragujevac, da bi kupili omiljeni naslov.

Na šestom Festivalu knjige, svoja nova dela, predstavili su: Dejan Stojiljković, Gorica Nešović, Jelena Vukosavljević, Dejan Cukić i drugi.

Direktor Kulturnog centara u Aranđelovcu Saša Simonović kaže da je svakog septembra grad oaza pisane reči, ali i muzičkih i pozorišnih događaja, koji su sastani deo Festivala.

Srpska književna zadruga, redovni je učesnik manifestacije u Aranđelovcu.

Dragan Lakićević, urednik te izdavačke kuće kaže da se uvek raduje susretu sa čitaocima na glavnom gradskom trgu i dodaje da je položaj izdavača u Srbiji težak, ali lep i plemenit posao.

Iako se ne živi od knjiga, dobra poseta Festivala u Aranđelovcu, potvrđuje, da se i dalje živi za njih. Uprkos svim tehničkim novotarijama, njen miris, tajne i simbole, ništa ne može da zameni.

Add comment


Security code
Refresh