bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zgrada stare železničke stanice u Aranđelovcu, koja odavno već nije u funkciji, biće obnovljena i stavljena u funkciju razvoja turističke ponude ovog grada. "Železnice Srbije" i opština Aranđelovac će već u narednih petnaestak dana sagledati sva moguća rešenja i predložiti kako da se postojeći železnički objekat, koji je pod zaštitom, rekonstruiše i aktivira u funkciji razvoja turizma, navele su "Železnice Srbije" na svom sajtu.

Ovo je dogovoreno na sastanku, koji je generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović imao sa rukovodstvom opštine Aranđelovac, na čelu sa predsednikom Bojanom Radovićem.

- Do rešenja treba da dođemo zajednički. Interes srpskih železnica i opštine Aranđelovac je da ovaj objekat uredimo, da bude iskorišćen na najbolji mogući način i da tu uposlimo ljude - rekao je generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović.

Aranđelovac odavno već nema prugu, ali zato stari železnički objekat u centru grada, sa svojom arhitekturom i površinom od oko 350 metara kvadratnih, predstavlja potencijalnu značajnu turističku atrakciju za grad.

Predstavnici lokalne samouprave su istakli ideju da se ovaj objekat iskoristi kao turistički info centar, a da se ispred stare stanične zgrade postave muzejska lokomotiva i vagon, kao simboli železnice.

Na sastanku je bilo reči i o međusobnim finansijskim odnosima, a razgovarano je i o mogućnostima za obnovu četrnaest kilometara duge uske pruge kroz ovaj region, koja je nekada postojala, ali je i nakon uklanjanja pruge trasa ostala železnička.

Add comment


Security code
Refresh