bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Penzionerku Olgu Zečević (75) izujedao je i povredio čopor pasa lutalica u centru Aranđelovca. Zadobila je više od deset rana u ponedeljak, oko 17.30 sati.

Olga Zečević pokazuje deo rana
- Uveče sam prošetala kroz grad i kada sam došla do svoje zgrade napala su me prvo dva psa. Nisam mogla da se odbranim, ujedali su me po nogama. A onda je na mene pojurilo još desetak pasa. Čopor me je opkolio. Bilo je tu i malih i velikih, ali su krenuli da kidišu, ujedaju i grizu... Po nogama, po zadnjici... Imam strašne rane, i ne mogu da verujem šta se dogodilo jer volim životinje - kaže Olga.


- Video sam taštu kako pokušava da se odbrani od lutalica. Grizli su je, slika je bila stravična. Kada smo je odveli do lekara, ona je imala pritisak veći od 180. Inače je srčani bolesnik. Dali su joj i injekciju protiv tetanusa. A da li su psi bili besni, niko ne zna. Odvezli smo je odmah kod lekara - priča zet Milan Radovanović.
Dok vremešna žena leži i vida svoje rane, jer su joj posle intervencije lekara Hitne pomoći dali terapiju, psi i dalje vrebaju nove žrtve.
U aranđelovačkoj opštini odgovorni znaju za problem, ali tvrde da imaju rešenje.
- Imamo oko 400 pasa lutalica, a imamo i ugovor sa firmom sa Uba. Planirali smo da napravimo azil za pse i već je opredeljena lokacija, u selu Misača, ispred deponije - kaže Miladin Jakovljević, član veća u opštini.
Protekle godine je u Aranđelovcu prijavljeno 25 ujeda pasa lutalica, a ove godine je zabeleženo 28. Odštete koje su građani dobijali su od 10.000 do 80.000 dinara.

Add comment


Security code
Refresh