bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

БЕОГРАД-Потпредседник Владе и министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић послао је сараднике у луксузни хотел са пет звездица да на миру раде на припреми новог закона о раду!
jovan krkobabic СВЕ ЗА РАДНИЧКУ КЛАСУ: Кркина радна група писала закон у џакузију!Удружени синдикати Србије Слога (УССС) јуче су отворено упутили питање Кркобабићу зашто је за рад на том закону изабран хотел „Извор“ у Аранђеловцу.


- Зашто од нас тражите да штедимо док ви одседате у најскупљим хотелима и колико грађане Србије коштају ове радне групе? – упитали су представници УССС.
Чланови Радне групе за израду новог закона о раду боравили су 4. и 5. новембра у ексклузивном хотелу „Извор“, где се цена полупансиона креће од 11.800 динара за једнокреветну собу до 34.500 динара за апартман. У цену је, како је наведено на сајту овог хотела, урачунато и неограничено коришћење аква-парка, спа и велнес центра (унутрашњи и спољашњи базени с термалном водом, хидромасажна када (ђакузи), финска сауна, парно купатило, топла соба, био-сауна, руска бања, весели тушеви и фитнес центар).
На дводневном састанку у Аранђеловцу уз Кркобабићеве сараднике из Министарства рада били су и представници министарстава привреде и финансија, два синдиката, удружења послодаваца, укупно око 20 људи. Груба рачуница показује да је рад на закону уз спа и велнес коштао од 472.000 до 1.380.000 динара (4.100 до 12.100 евра).
- Представници државе Србије и њени тзв. социјални тимови названи Радна група упорно настављају да обмањују јавност и обесмишљавају институцију социјалног дијалога. Сада већ и отворено показују бахатост, јер су одабрали хотел „Извор“ са пет звездица – наводи се у саопштењу УССС и додаје да ће захтевати од председника Владе Ивице Дачића и министра рада Кркобабића да обелодане износ који је издвојен за рад те радне групе, као и да се будући рад спроводи у складу с мерама штедње које су сами донели.
У Министарству рада Јована Кркобабића тврде да дводневни боравак у луксузном хотелу у Аранђеловцу није плаћен из буџета:
- Тај боравак за чланове Радне групе који раде на новом закону о раду платила је једна страна организација. Нису коштали државу. Наш шеф је штедљив, води рачуна о сваком динару, не би дао да се тако расипају паре.
ИЗВОР: КУРИР

Add comment


Security code
Refresh