bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Naselje Aranđelovac dobilo je Plan generalne regulacije, a taj dokumet bio je na javnom uvidu do 10. aprila. Sednica Komisije za planove bila je najavljena za prošlu nedelju, ali je odložena, pa će tako biti održana u petak (25. aprila).

Dokumentom koje izradio aranđelovački "Infoplan" obuhvaćena je površina od 2.478,9 hektara.

Ukupne planirane površine za javne namene iznose 420,9 hektara, odnosno 16,98% ukupne proizvodnje. Ostale površine namenjene su stanovanju, privredi, radnim i industrijskim zonama, mešovitim namenama, turizmu, ugostiteljstvu itd.

Ono što je možda posebno zanimljivo, jeste celina 5, odnosno celina namenjena turizmu. Ona obuhvata park Bukovičke banje kao polaznu tačku, odakle se širi do fabrike "Šamot" i do padina Bukulje. Ona je podeljena na podceline – park Bukovičke banje (za koji se predviđa izrada Plana detaljne regulacije), prostor hotela "Izvor" do Ulice Ilije Garašanina, deo namenjen individualnom stanovanju, zatim zona od hotela "Izvor" koja se penje prema Bukulji (gde je planirana i gradnja žičare), deo od hotela "Izvor" do fabrike "Šamot" i podcelina za muzej i crkvu. Prostor fabrike "Šamot" je planiran kao turistička zona, sa mogućim iskorišćenjem postojećih objekata i infrastrukture za specijalnu turističku ponudu.

Kada je reč o sportsko-rekreativnim sadržajima, planirani objekti koji se mogu izdvojiti su sportski tereni na prostoru stare deponije kod Risovače (biće građeni nakon rekultivacije deponije) i sportski centar na lokaciji Carina - zatvoreni bazeni, teretana, sauna, malih sportski teren i sl.

Planom generalne regulacije Aranđelovca predviđeno je i da parkovske površine budu povećane za 13,9 hektara.

Add comment


Security code
Refresh