bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

SRCE Šumadije - Aranđelovac predstavlja idealno mesto za ljubitelje istorije, vodenih aktivnosti i prirodnih lepota. Od Orašca, gde je Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak, do hotela "Izvor" sa pet zvezdica, u kome su smešteni najveći vodeni tobogani u Srbiji. Posebnu atrakciju čini park Bukovičke banje koji predstavlja svetsku galeriju skulptura na otvorenom i izvorište "Akva vive" i "Knjaz Miloša".

Na 70. kilometaru od Beograda nalazi se istorijsko selo Orašac, a u njemu Marićevića jaruga. Mesto gde je Karđorđe okupio "viđenije" Srbe i podigao Prvi srpski ustanak. Narodna škola, Crkva Vaznesenja Gospodnjeg stara 144 godine i muzej posvećen ustanku, smešteni su u centru naselja. Obilazak spomeničkog kompleksa košta 140 dinara za odrasle i 120 dinara za decu.

Nakon pređenih šest kilometara dolazi se do centra opštine pod Bukuljom i čuvene "Šarene kapije" na ulazu u park. Njena uvek širom otvorena krila kao da pozivaju prolaznike da bolje upoznaju "pluća" Aranđelovca. U unutrašnjosti ove prirodne oaze smeštene su skulpture svetski poznatih vajara i zgrada oronulog hotela "Staro zdanje", čija je restauracija najavljena u narednom periodu.

- Mali i veliki maturanti i dalje se okupljaju ispred nje i penju crvenim tepihom koji se postavlja sredinom stepenika, što ovoj nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Obrenovića daje holivudski izgled svakog juna - rekla je Dragica Nenadović Veličković, turistički vodič TO Aranđelovac.

U parku je i Otvorena scena, gde se i ove godine održava smotra umetnosti "Mermer i zvuci". Takođe, u njemu se nalazi i "Talpara" gde izvire prirodna "akva viva" i gde je izvor "Đulara" na kojem se toči prirodna mineralna i lekovita voda "knjaz miloš". Iza scene staza vodi do hotela "Izvor" sa terenima za tenis, gde je postavljena podloga Australijan opena. Spa i velnes centar sa saunama i posebnom termalnom vodom koju proizvodi hotelska podzemna fabrika jedinstven je u Srbiji. I akva-park sa najvišim toboganom od čak 22 metra i mini vodenim parkom za decu nalazi se u okviru hotelskog kompleksa. 

Add comment


Security code
Refresh