bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
BEOGRAD - Minimalne promene repernog indeksa Beogradske berze, nastavljene su i danas. Drugog dana u nedelji, Belex15 oslabio je blagih 0,30 odsto, okončavši trgovački dan sa vrednošću od 623,08 poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 81,1 miliona dinara.

Trgovanje akcijama Naftne industrije Srbije (BSE:NIIS) nastavljeno je prometom u iznosu od 56,2 miliona dinara, koji čini 69,3 odsto ukupnog današnjeg prometa u trgovanju akcijama. Cena NIS-ovih akcija kretala se u intervalu od 500 do 520 dinara, ali je gro trgovanja obavljen po ceni od 506 dinara pa ona predstavlja i prosečnu cenu na kraju dana. Na strani prodaje našlo se nepunih 260 hiljada akcija, dok je isprometovano sa nešto više od 111 hiljada akcija, odnosno sa 0,36 odsto akcija kojima se slobodno trguje (free float).

Od akcija iz realnog sektora, solidan promet od 4,2 miliona dinara ostvarile su akcije Vode Vrnjci iz Vrnjačke banje (VDAV). Uz rast cene od 2,44 odsto, akcijama pomenute kompanije koja zauzima treće mesto na tržištu voda sa učešćem od 18 odsto, najviše je trgovano u bar poslednjih godinu dana. Jednom većom transakcijom, sasvim zadovoljavajući promet u iznosu od 3,1 miliona dinara ostvaren je akcijama Jedinstva iz Sevojna (BSE:JESV) po ceni od 5.702 dinara. Nakon jučerašnjeg rasta, danas je cena oslabila za 4,93 odsto.  Nakon slabog odgovora akcionara na ponudu za preuzimanje akcija koju je uputio većinski vlasnik pre izvesnog vremena, nastavljeno je trgovanje akcijama  Coca Cole iz Beograda (BSE:CCHS) na berzi. Ukupan promet iznosio je 0,96 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 5.250 dinara. Posle mesec dana posta po pitanju iole većeg prometa, akcije Veterinarskog zavoda iz Subotice (BSE:VZAS) ostvarile su promet od milion dinara uz korekciju cene od 2,46 odsto.

Buđenje akcija iz bankarskog sektora kao da najavljuju prometi niške Aik banke (BSE:AIKB) i beogradske Agrobanke (BSE:AGBN). Prosečna cena akcija najprofitabilnije banke na Beogradskoj berzi iznosila je 2.838 dinara, dok je isprometovano akcija u vrednosti od 6,1 miliona dinara. Ukupna realizacija u trgovanju akcijama Agrobanke iznosila je nepuna 4 miliona dinara uz rast cene od 0,58 odsto.

Ukupan promet obveznicama stare devizne štednje iznosio je skromnih 30,6 hiljada evra, dok su se godišnji prinosi kretali u rasponu od 3,47 do 3,57 procenata.

Add comment


Security code
Refresh