bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Hardware

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
NoteMagix M10 model je prvi put prikazan na CES događaju. U pitanju je netbook računar kompanije Velocity koji karakteriše dužina dijagonale od 10.2’’. NoteMagix M10 bi u prodaji trebao da se pojavi zvanično 30. aprila. Osnovna cena ovog modela je $380 i on će biti dostupan u tri boje (crvena, crna i plava), dok je jedina opcija kada je u pitanju prilagodljivost ovog uređaja mogućnost ugradnje DVD pisača po ceni od $70. Ono što dobijate za pomenuti novac su uobičajene specifikacije kada je u pitanju netbook računar i uključuju 1.6GHz Intel Atom N270 procesor zajedno sa prijatnim iznenađenjem u vidu šestoćelijske baterije.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Prosečna cena Blu Ray plejera konstantno je u padu - ona je sada oko $200 i nema sumnje da će biti još niža kako format bude dobijao na popularnosti a broj plejera se uvećavao. Pojedini izveštaji govore da bi cena ove vrste plejera mogla da padne već na $99 u bliskoj budućnosti. Razlog za ovo je to što se kineski proizvođači pripremaju da uđu na tržište plejera visoke definicije pri čemu planiraju vrlo agresivnu politiku cena za Blu Ray hardver namenjen nezahtevnim korisnicima. Blu Ray Disc asocijacija je nedavno započela licenciranje tehnologije u Kini, nakon čega je izvršni direktor Samsung-a Mark Leathan najavio da bi cene ovih plejera mogle da budu već $99.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Kompanija Canon je predstavila nov način za pravljenje otisaka profesionalnog kvaliteta do A3+ formata ili 14 inča širine za ozbiljne fotografe: štampač PIXMA Pro9000 Mark II. On zamenjuje model PIXMA Pro9000 i usavršava dizajn svog prethodnika kako bi ponudio brže i kvalitetnije monohromatsko štampanje, širi spektar podržanih medija i novu mogućnost korekcije ambijentalnog osvetljenja. Novina modela PIXMA Pro9000 Mark II je opcija korekcije ambijentalnog osvetljenja korišćenjem Canon „Kyuanos“ tehnologije. Korisnici mogu da izaberu vrstu osvetljenja koja će biti prikazana na otisku; boje u konačnoj štampi se onda automatski prilagođavaju kako bi osigurale da prikazani rezultati izgledaju baš kao što je fotograf nameravao.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Kako AMD Radeon HD 4770 treba da se pojavi za nekoliko nedelja, tako raste i interesovanje za ovu karticu. Kompanija HIS je jedna od onih koje pripremaju svoju verziju ove kartice koja nam prvi put donosi komponente izrađene korišćenjem 40nm tehnološkog procesa. HIS HD 4770 će karakterisati crvena štampana ploča, dual slot kuler, 128-bitni memorijski interfejs kao i 512MB GDDR5 video memorije uz 640 stream procesora i 2 DVI izlaza. Ova kartica će takođe posedovati podršku za CrossFireX dok će radni takt RV740 procesora biti 750MHz. Kada je u pitanju GDDR5 grafička memorija ona će raditi na 3200MHz. Konačno pojavljivanje pomenute kartice se očekuje 3. maja.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Galaxy Evo je dodatak nedavno predstavljenoj Revolution85+ seriji napajanja. Naročito za zemlje u kojima se koristi 115VAC napon, korisnici će biti oduševljeni mogućnošću da imaju model koji obezbeđuje snagu od 1250W koji može da pokrene gotovo svaku moguću hardversku konfiguraciju. Sa efikasnošću koja se kreće od 83-88% pri 115VAC i 85-89% pri 230VAC za sve modele sa 10-20% opterećenja Galaxy Evo poseduje sve specifikacije i karakteristike kao i drugi modeli u okviru Revolution85+ serije, koja je postavila standard kada je u pitanju dizajn napajanja za sledeću generaciju uređaja.