bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Software

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Ukoliko želite da se osećate kao osoba koja vodi računa o čovekovoj okolini jedan od načina je i da koristite Linux. Ovaj operativni sistem nudi različite načine koji omogućavaju da budete dobri prema čovekovoj okolini. Prvi razlog je to što možete da koristite stariji hardver, čak i sa najnovijom verzijom distribucije. Zatim, tu je i unapređenje energetskih performansi. Linux omogućava da preko PowerTop karakteristike optimizujete potrošnju energije. Zatim, isto tako Linux omogućava da vam budu pokrenuti samo procesi koji su vam potrebni za izvršenje zadatka, tako da opet dolazimo do manje potrošnje energije.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
U toku proteklog meseca pojavio se veći broj informacija vezanih za nastupajući Office 2010 koji će se pojaviti u dve verzije, 32-bitnoj i 64-bitnoj. Do sada je sve ukazivalo na to da će Microsoft konačno ponuditi 64-bitnu verziju svog Office paketa budući da su prethodne verzije ovog produktivnog paketa bile isporučivane samo u 32-bitnim i 16-bitnim verzijama. Sada je međutim, zvanični predstavnik kompanije Microsoft definitivno potvrdio je da će Office 2010 biti dostupan u obe verzije, te da će Office 2010 biti prvi proizvod kod kojeg će to biti urađeno, čime će biti omogućena podrška za 64-bitni hardver.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Godina 2008 nam je donela značajno povećanje broja pretnji izazavnih delovanjem zlonamernih kodova, a SAD su zadržale primat kao najveći rasadnik zlonamernih softvera,navodi izveštaj kompanije Symantec. Ova kompanija je identifikovala 1.656.227 novih pretnji u vidu zlonamernih kodova, što je za čak 265% više u odnosu na godinu dana ranije podatke, a finansijski motivisane kriminalne aktivnosti su bile preovlađujuće. Pored toga, Symantec je primetio 75.158 aktivnih bot inficiranih računara po danu prošle godine, što je uvećanje od 31% u odnosu na 2007 godinu. Kina je imala najviše bot inificiranih računara u 2008 godini, odnosno 13% ukupnog broja na svetu.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Microsoft će isporučiti Release Candidate verziju Windows 7 operativnog sistema u naredne dve nedelje, obelodanjeno je na sajtu ove kompanije u subotu. Prema informaciji koja je postovana na Microsoft-ovom partner program sajtu, Windows 7 Release Candidate bi trebao da postane dostupan za pretplatnike Microsoft-ovoh razvojnih i IT servisa nešto pre 5. maja. Partnerima će biti dozvoljeno da preuzmu RC verziju tog datuma. Ovo je drugi slučaj u samo tri nedelje da na Microsoft-ovom sajtu procure informacije o izdavanju RC verzije Windows-a 7. Tako je u martu Microsoft objavio da će RC verzija biti izdata tokom maja, da bi ova informacija zatim nestala.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
AVG je u toku jučerašnjeg dana objavio da će ponuditi besplatnih godinu dana usluge nakon što je kod njihovog antivirus programa došlo do zabune kada je greškom Windows sistemski fajl identifikovan kao malware. Antivirus ove kompanije početkom ove nedelje identifikovao je user32.dll fajl kao trojanca koji izaziva pojavu pop-up prozora u okviru kojih se od korisnika traži da potvrdi njegovo brisanje. Nažalost, svi oni koji su kliknuli na YES našli su se u beskrajnom ciklusu reboot-ovanja sistema. Sada AVG nudi kao kompenzaciju godinu besplatnog AVG 8.0 servisa u okviru besplatnih licenci ili produženja licenci.