bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Naplata parkiranja vrši se svakim radnim danom od 07 – 21 časova, a subotom od 07 – 15 časova

Nedeljom i državnim praznikom ne vrši se naplata parkiranja.

Korisnik javnog parkirališta dužan je da u roku od 10 minuta od momenta zaustavljanja vozila u određenoj zoni plati parkiranje ili da skloni vozilo iz prostora te zone. Vreme dozovoljenog zadržavanja od 10 minuta važi za ceo prostor zone i računa se od trenutka prvog zaustavljanja u okviru zone. U slučaju zaustavljanja na više mesta bez plaćenog parkiranja vremenski rok od 10 minuta teče od trenutka prvog zaustavljanja.

Ispred Doma zdravlja na 9 parking mesta dozvoljeno je besplatno zadržavanje u vremenu od 30 minuta. Ovo je namenjeno građanima koji imaju hitnu i neodložnu potrebu za zdravstvenim uslugama. Po isteku 30 minuta potrebno je platiti parkiranje ili skloniti vozilo sa parking mesta. Mesta za ovu namenu vidno su obeležena, a sve vozače koji nemaju stvarnu potrebu za zdravstvenim uslugama da ne parkiraju svoja vozila na ova mesta.

Korisnicima koji ne poštuju obavezu plaćanja parkiranja ili prekorače vreme dozvoljenog zadržavanja, u skladu sa čl. 22 stav 1. Pravilnika, kontrolori na terenu izdaju doplatnu kartu. Cena doplatne karte za putnička vozila je 1.200 dinara, za kombi vozila 2.000 dinara te za kamione i autobuse 2.500 dinara. Rok za plaćanje doplatne karte je 8 dana, a posle toga šaljemo opomenu na adresu vlasnika vozila. Slanjem opomene na osnovnu cenu doplatne karte dodaje se trošak slanja opomene u iznosu od 150 dinara. U slučaju neodaziva dužnika u roku ostavljenom po opomeni primorani smo da svoja potraživanja naplatimo sudskim putem. Naplata potraživanja sudskim putem drastično povećava trošak (sudske takse, angažovanje advokata) koji pada na teret dužnika.

Neurednim platišama, u skladu sa Pravilnikom, član 22. stav 1., koji su zatečeni u prekršaju neplaćanja parkiranja biće postavljeni blokatori kretanja, dok će vozilo da bude oslobođeno nakon izvršene uplate za tu doplatnu kartu i dodatni trošak postavljanja i skidanja blokatora od 500 dinara

Add comment


Security code
Refresh